Over ons

Welkom bij Gist Zwolle

Gist is een initiatief van de Adventskerk en Oosterkerk in Zwolle. Vanuit deze twee kerken worden nieuwe projecten en activiteiten ondernomen voor 20’ers, 30’ers en 40’ers uit Zwolle op het gebied van Christelijke zingeving en spiritualiteit.

Gist Zwolle is een platform voor zingeving en spiritualiteit. We maken ruimte voor grote vragen: Wat is nog heilig? Wat overstijgt het alledaagse? En hoe leid je een betekenisvol bestaan? We halen inspiratie uit eeuwenoude tradities en trends van vandaag de dag. 

 

Je vindt bij ons online inspiratie in blogs en artikelen. Daarnaast bieden we allerlei events aan op het gebied van zingeving, spiritualiteit, verdieping en Meet-up’s.

Gist Zwolle is een open community, waar je bij mag horen en waar je aan bij kan dragen. Heb je ideeën of vragen, laat van je horen!

Veel gestelde
vragen

Ja, je bent van harte welkom. Het (gesprek over het) christelijk geloof staat centraal in veel van onze activiteiten, maar we zijn niet allemaal christen. Iedereen is welkom om mee te praten, mee te beleven en mee te doen, ongeacht levensovertuiging.

 

We hebben de waarheid niet in pacht. We pretenderen niet dat we alles kunnen overzien en dan de juiste weg kiezen. Maar we zijn geraakt door de liefde en vergeving van God zoals we die zien in Jezus. En daar willen we het graag over hebben.

De Joods/Christelijke traditie die in eeuwen is opgebouwd biedt ons veel handvatten om zingeving en spiritualiteit in het leven vorm te geven. 

 

De voltallige Lgbtq+ gemeenschap is welkom (niet allemaal tegelijk 🙂 ). De ervaring leert dat homo’s en lesbiennes zich bij ons welkom voelen.

Nee, je kunt betrokken zijn zonder lid te worden. Daarvoor is alle ruimte.

Maar verder verdiepen gaat op een gegeven moment niet zonder commitment aan een groep. Je kunt dan lid worden. Meer weten? Neem even contact op!

Gist is ontstaan vanuit de Adventskerk en de Oosterkerk, twee kerken in Zwolle met het verlangen om meer te betekenen voor 20’ers, 30’ers en 40’ers in de stad.