Kerst

Verlangen

Hoe weet ik waar ik werkelijk naar verlang? Verlangens zijn te manipuleren, zodat ik van alles zélf denk te willen, terwijl het me ingegeven wordt door slimme marketing, algoritmes en het gedrag van anderen om mij heen. Ik surf over websites en bekijk aantrekkelijke aanbiedingen. Soms bestel ik wat, meestal niet, maar ik ben er zomaar een uur mee bezig. Totdat ik voor de zoveelste keer besef dat er ook verlangen is dat niet vervuld wordt door wat ik kan kopen en binnen 24 uur thuis bezorgd kan worden.

Er is een verlangen dat verder reikt.

Ik zie het in mensen om mij heen, ik merk het in het bezoekwerk, ik hoor het van de buren, ik lees het in de krant: verlangen naar heelheid en gekend worden.

Verlangen naar bevrijding uit een situatie waarin je vastzit en geen kant op kunt, waarin je ongewenst bent en waarin niemand rekening met je houdt.

Verlangen om mee te doen in je familie, in de buurt, op je werk, op school, in de kerk. Verlangen om mee te doen en mee te tellen.

Verlangen om van betekenis te zijn: dat wie jij bent en wat jij kunt doen ertoe doet.

Door Nelleke Eygenraam 

Share your love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *