Gist Programma

Die online opvoeding! Hoe dan?

Wat kun je verwachten

Kinderen leren verstandig  om te gaan met media is tegenwoordig een belangrijk onderdeel van de (geloofs)opvoeding. Maar hoe pak je dat als ouder het beste aan? De digitale wereld van de (sociale) media kan best lastig zijn bij het opvoeden. Steeds maar weer dat mobieltje of tablet waar ze op kijken! Maar waar bestaat die digitale wereld eigenlijk uit?

Wat zijn de positieve kanten en waar liggen de uitdagingen? Op 16 mei gaan we hierover met elkaar in gesprek. De spreekster is Fetske Verhagen. Zij is leerkracht, media coach en moeder van 4 kinderen. Ze vertelt ons meer over deze uitdagingen en positieve kanten die zij ziet en tegenkomt. Ze praat ons bij over wat er online speelt. Ook voor ouders wiens kinderen nog geen mobieltje hebben, is deze avond een aanrader! Toegang is gratis, vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd. 

16 mei – 20.00u-22.00u, locatie: Koewegje 2 Zwolle (Oosterkerk)

Sterke verhalen

Bijbellezen in de kroeg

De bijbelclass heeft als doel om met geïnteresseerden opnieuw of voor het eerst kennis te maken met de eeuwoude verhalen van de bijbel. Tijdens de bijbelclass lezen we samen deze verhalen van liefde, bedrog, ruzie en verzoening. En we ontdekken of deze sterke verhalen ons nog kunnen inspireren in onze eigen grote en kleine levensvragen.

Verwacht geen dogmatische stellingen maar een open gesprek over het leven. Benieuwd geworden? Meld je aan op direct op de hoogte gebracht te worden over de eerste bijeenkomst.

Samen van gedachten wisselen

Praat mee in één van onze gezellige gespreksgroepen. Iedere bijeenkomst bespreken we een levensvraag, zoals: Hoe ga ik om met verlies? Waarom leef ik? Hoe word ik gelukkig? We zoeken niet naar pasklare antwoorden, maar helpen elkaar in een open zoektocht. Je overdenkt waar je zelf staat op je levenspad en of de weg van Jezus je richting kan geven. Welke keuzes maakte hij? Wat dreef hem?

In een kleine groep (6-10 personen) bespreken we onze eigen ervaringen met de levensvraag. De gespreksgroepen komen ongeveer 1x per 6 weken bij elkaar. Iedere keer op een andere plek in Zwolle. 

Benieuwd geworden en wil je graag een keertje aanschuiven? Neem dan contact op om deel te nemen aan de eerst komende bijeenkomst.

Goed gesprek

Wat houdt je bezig?

Soms kom je in situaties terecht die vragen bij je oproepen. Vragen als: wie helpt mij? Bestaat er een God? Waar is Hij dan? Wie ben ik? Hoe kan ik omgaan met dit probleem? Hoe kan ik me goed voorbereiden op deze grote stap in mijn leven?

 

Het is fijn wanneer je deze vragen kunt delen met een ander en hier samen over na kunt denken. Iemand van buitenaf die luistert naar jouw verhaal zonder oordeel. 

Heb je behoefte aan een goed  gesprek? Dan kun je contact opnemen met Mark.